10 najlepszych przepisów na deser dla skandynawskiej diety w celu kontroli pożądań

Masz niepoprawny słodycze i masz ochotę na wszystkie słodkie rzeczy, ale krok na łuskach i przypominasz sobie, że wszystkie słodkie i pikantne rzeczy mogą mieć wysoką kaloryczność i niezbyt ważną wagę! Desery powinny być najlepiej pominięte w menu? Ani trochę! Możesz jeść czysto i smacznie zjeść! Dieta nordycka pokazuje, jak to zrobić, napełniając się deserami, a jednocześnie ma ograniczoną kaloryczność. Porozmawiajmy więc o prostych recepturach na deser, aby zaspokoić Twoje słodycze

Nordic Food Habits

Dieta nordycka ma pewne cechy odróżniające ją od innych diet, takich jak dieta śródziemnomorska The Gm. Dieta lub dieta Atkinsa. Zobaczmy, co oddziela tę nową i skuteczną dietę od jej współczesnych.

Stosowanie pełnych ziaren, takich jak owsa owsiane itp. Tak, Nordycy preferują pełnoziarniste ziarna nad rafinowaną mąką, co sprawia, że ​​jest zdrowsza.
Stosowanie oleju rzepakowego na oliwie z oliwek o dużej zapotrzebowaniu. Zastosowanie tego oleju sprawia, że ​​serce jest zdrowe i zmniejsza stan zapalny, co jest główną przyczyną wielu chorób cywilizacyjnych.
Dieta bogata w różnego rodzaju owoce i warzywa, zwłaszcza korzeń
Dieta skandynawska pełna jest wszelkiego rodzaju ryb, takich jak łosoś, śledź i makrela. Jest to dieta bogata w kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6.
Wykorzystanie mniejszej ilości mięsa. Spożywanie zbyt dużej ilości mięsa nie jest uważane za zdrowe. Mięso jest używane w ograniczonej ilości.
Dieta jest ogromnym czynnikiem wpływającym na utratę wagi, ale musi łączyć się z ćwiczeniami, aby uzyskać maksymalne rezultaty.

Poniżej znajdują się podstawowe zasady, które pozwolą Ci rozpocząć drogę do zdrowia i kondycji. W końcu życie bez deserów nie jest zabawne! Oto sposób na włączenie deserów i zrobienie tego w zdrowy sposób.
Dziesięć pyszne i zdrowe przepisy na deser

W nordyckiej diecie istnieje mnóstwo prostych receptur deserów. Spójrzmy teraz na pyszne i zdrowe przepisy na desery.
Ciasto z żyto

Żyto jest bardzo ważnym ziarnem dla Skandynawów i wykorzystuje je w wielu przepisach. Jego orzechowy smak dodaje smaku do pieczenia potraw, takich jak ciasta i quiche. Poniższy przepis może pomóc ci wymyślić coś, co zaspokaja zarówno zdrowie, jak i smak.

 Pie-with-Rye

Składniki:

1 szklanka mąki żytniej
1 Mąkę o wszechstronnym przeznaczeniu
1 łyżeczka. Sól
1 łyżeczka. kopru, kminku lub nasion kopru włoskiego
2/3 szklanki mrożonego i schłodzonego masła
6-7 łyżek. Lodowata woda

Przygotowanie:

Użyj trzepaczki do „przesiania” razem mąki żytniej, mąki żytniej, soli i nasion w misce do mieszania.
Wmasuj masło w miksturę (za pomocą palców, miksera do ciasta lub dwóch noży), aż mieszanina zacznie przybierać konsystencję małej bułki tartej.
Za pomocą widelca dodaj lodowatą wodę, jedną łyżkę stołową na raz, aż ciasto będzie miękkie i giętkie i odsunie się od miski.
Podzielić ciasto na pół, zagłębić w połowie w okrągły „naleśnik” (około 1 „grubości), a następnie przykryć każdą połowę za pomocą plastikowego opakowania.
Przechowywać w lodówce przez 30 minut, zanim będzie można go wypakować do użycia.

Serowe ciasto

Jest to kremowe ciastko zawierające masło i śmietanę. Aby jej zdrowsza wersja, możesz pominąć cukier i zrobić z syropem klonowym lub miodem.

Tandetne ciasto

Składniki:

12 łyżek niesolonego masła, 6 uncji, temperatura pokojowa
6 uncji serka śmietankowego, temperatura pokojowa
4 łyżki gęstej śmietany
2 1/2 filiżanki mąki uniwersalnej, 11 uncji, plus więcej do walcowania
6 łyżek gęstej śmietany
1 łyżka stołowa cukru
1/2 łyżeczki soli
Opcjonalne mycie jajek
1 żółtko jaj, ubijane 1 łyżką wody
cukier, cukier waniliowy lub cukier cynamonowy, nieobowiązkowo

Przygotowanie:

Za pomocą miksera elektrycznego ubij masło i kremowy ser aż kremowy. Dodaj śmietanę i uderzaj, aż będzie gładka.
Dodaj mąkę, cukier i sól. Pokonaj na małej prędkości, aż ciasto będzie się trzymać razem.
Wyrzuć go na gładko posypaną mąką powierzchnię.
Zbierz ją w kulkę, ugniataj kilka razy i podziel na dwie równe części.
Uformuj w dyski i zawiń w folię.
Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozwałkuj na posypanej mąką desce i kontynuuj z napełnianiem i pieczeniem według określonego przepisu na ciasto, tartę lub quiche.

Opcjonalne mycie jajek na ciasto 2-skorupowe: Wymieszaj żółtko jaja z 1 łyżką wody. Pocierać delikatnie górną skorupę przed szczelinami cięcia. Jeśli chcesz, posyp cukrem, cukrem waniliowym lub cukrem cynamonowym, w zależności od smaku pieczonego ciasta.

Post Author:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *